Reclameverspreiding: folders verspreiden

Gepost op: 9 augustus 2017

Delen

Promotie via huis aan huis verspreiding van bladen

Een makkelijke manier om veel mensen in een korte tijd te bereiken is door middel van huis aan huis verspreiding van krantjes of folders. Wanneer je aan huis aan huis verspreiding doet kun je namelijk hele wijken in één keer informeren over een bepaalde mededeling of over jouw bedrijf. Plaats eens een advertentie of stukje in een dorpskrant en binnen no-time weet iedereen van jouw nieuws af! JOH van de Kamp BV helpt u graag met het verspreiden van folders of uw reclamedrukwerk. 

Soorten reclameverspreiding

Er zijn verschillende soorten reclameverspreiding. Over het algemeen worden er meestal nationale kranten verspreid, maar ook dorps- of stadskranten, naast een een breed scala aan folders. Dit zijn meestal folders van verschillende winkels, en op deze manier kunnen zij hun winkel promoten, en aanbiedingen meedelen aan het grote publiek. Dit is een effectieve manier van winkelpromotie, omdat de meeste mensen toch wel even snel door de folders heen bladeren, en als er een mooie folder is gemaakt valt je oog er snel op: mensen zijn toch benieuwd welke winkel het dan betreft.

Voordeel van huis aan huis verspreiding

De meeste mensen houden niet van teveel reclame, maar zijn wel geïnteresseerd in wat de winkels in hun omgeving aanbieden en of er nog aantrekkelijke aanbiedingen zijn. Daarom kiest het gros van de mensen voor een JA-NEE sticker. Dan is het nog steeds toegestaan om huis aan huis bladen te bezorgen en informatie over jouw bedrijf te verspreiden. Bij adressen met een JA-JA sticker mag je sowieso folders laten bezorgen, hierdoor krijg je een grote en uitgebreide doelgroep, waar krantenbezorgers snel honderden of duizenden folders kunnen verspreiden.

Kiezen voor effectieve reclame 

Over het algemeen wordt de aandacht van mensen getrokken door felle, contrasterende kleuren en grote afbeeldingen. Daarom is het doorgaans handig om hiervoor te kiezen. Ook is het slim om een folder te laten uitvoeren in de kleuren van bijvoorbeeld het bedrijfslogo. Zo creëer je gelijk een link voor mensen. Kleuren zijn ook wel erg bepalend voor de uitstraling die de winkel hierdoor krijgt. Felle kleuren en grote plaatjes zijn dus wel erg eye-catching, maar als je een erg chique en exclusieve winkel hebt, is het vaak toch aan te bevelen om te kiezen voor wat soberder kleuren, zodat je het karakter van je winkel kunt laten zien door de folders die huis aan huis worden bezorgd. In het kort samengevat is het huis aan huis verspreiden van folders voordelig. Doordat mensen benieuwd zijn naar aanbiedingen is het bij de meeste adressen toegestaan om jouw folder te laten bezorgen. Wanneer je kiest voor een opvallende opmaak zullen mensen aandacht schenken en interesse krijgen in jouw winkel.