Een schutting kopen: dit levert het je allemaal op!

Gepost op: 31 augustus 2021

Delen

Loop je rond met plannen om een schutting te kopen als erfafscheiding voor je woning of je bedrijfsterrein? Dan kies je slim, want een schutting heeft veel moois te bieden. Schuttingen zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen en materiaalsoorten. Jouw ideale exemplaar zit er ongetwijfeld tussen als je ervoor kiest om jouw schutting te kopen bij een speciaalzaak. Welke voordelen strakke schuttingen allemaal hebben lees je hieronder.

Schuttingen zijn visueel mooi, lekker privé en superveilig

Schuttingen staan erom bekend dat, als ze zorgvuldig uitgekozen worden op basis van kleur en materiaalsoorten, dat ze schitterende blikvangers zijn in de tuin. Met een stijlvolle schutting geniet je in je tuin een stuk meer, omdat je een fraai uitzicht hebt. Verder maak je met een elegante schutting een statement en laat je de buurt zien dat je van stijl en klasse houdt. Een bedrijf dat schuttingen aanbiedt is Schuttingbouw van Schijndel.
Fijn aan een sterke en stijlvolle schutting is ook de privacy die je hiermee voor jezelf creëert. Je kunt voortaan relaxed in de tuin liggen, eventueel in je badpak om lekker te zinnen, zonder dat je te maken krijgt met pottenkijkers of, erger nog, gluurders. Ook van inkijk bij of door de buren ben je voortaan af.
Een schutting zorgt dus voor veel extra privacy en helpt je om nieuwsgierige mensen op afstand te houden. Want jouw tuin is natuurlijk jouw plekje, dat de verder met niemand hoeft te delen als je dat niet wilt.
Fijn is verder vooral ook de veiligheid die schuttingen te bieden hebben. Je kunt jouw spelende kids voortaan met een gerust hart in je tuin laten spelen, zonder risico dat ze weglopen of de straat op rennen. Let natuurlijk wel goed op als je een vijver hebt en jonge kids zonder zwemdiploma. Dan laat je je kinderen uiteraard niet alleen in de tuin achter.
Een schutting maakt je huis of bedrijfspand ook om n g een andere reden veiliger. Inbrekers houden namelijk niet van woningen met een schutting, omdat dit hen bemoeilijkt op hun dievenpad. Je maakt het onbevoegden met een schutting een stuk moeilijker om aan jouw spullen te komen. Ideaal is dat!

Een schutting kopen is ideaal als erfafscheiding, vanwege het beperkte onderhoud

Wie een schutting als erfafscheiding vergelijkt met een heg of met struiken, realiseert zich al snel dat het onderhoud van een schutting aanzienlijk minder tijd kost. Een schutting hoeft namelijk niet gesnoeid of bijgeknipt te worden. Hooguit, als je voor hout kies, is eens in de zeven jaar schuren en schilderen nodig. Meer niet! Je maakt het jezelf dus relatief gemakkelijk door voor een schutting te kiezen! Want waarom zou je meer werk in je tuin stoppen dan nodig is?